Löysin Little Monkeys Crochet -sivustolta kivan kukkamallin nimeltä Neverending Zinnia. Tätä mallia olen hyödyntänyt jo useammassa patalappuprojektissa. Kaikki patalaput on virkattu Novitan Cotton Soft ja Cotton Soft Color -puuvillalangoista 3,25 mm koukulla.

***

potholder1568.jpg

Tätä patalappua varten jatkoin kukan virkkaamista kunnes se alkoi olla sopivankokoinen patalapun etukappaletta varten. Taustakappaleeksi virkkasin pylväillä samankokoisen ympyrän. Yhdistin kappaleet pylväskerroksella ja virkkasin vielä ripustuslenkin ja yhden kerroksen kiinteitä silmukoita. Lankaa tähän kului 60 grammaa.

***

potholder1596.jpg

Tämän patalapun kukkaan käytin edellisestä patalapusta ylijääneet valko-oranssin langan jämät, joten kukasta tuli sen kokoinen mihin jämälanka riitti. Tämän jälkeen jatkoin etukappaletta normaalin pylväillä virkatun ympyrän tapaan kunnes se oli sopivan kokoinen. Taustakappaleena on jälleen pylväillä virkattu ympyrä. Yhdistin kappaleet kiinteillä silmukoilla ja virkkasin ripustuslenkin ja vielä yhden kerroksen kiinteitä silmukoita. Lankaa tähän patalappuun kului 50 grammaa.

***

potholder1598.jpg

Kukkamallista saa myös helposti virkattua neliön ja siihen löytyy myös ohje. Patalapun taustakappaleeksi virkkasin samankokoisen neliön ilman kukkaa. Yhdistin kappaleet kiinteillä silmukoilla ja virkkasin ripustuslenkin sekä vielä yhden kerroksen kiinteitä silmukoita. Lankaa tähän patalappuun kului 54 grammaa.