Maaliskuun Silmukan ytimestä -haasteen aiheena oli lempieläin. Lempieläimiä minulla on useita, tavanomaisten kissojen ja koirien (ja erityisesti niiden pentujen) lisäksi lempieläimiini kuuluvat mm. kuutit, perhoset, sekä käsitöiden suosikkiaiheet pöllöt ja ketut. Haasteprojektiini valitsin kuitenkin lempieläimistäni sen erikoisimman, vesinokkaeläimen.

Tarkoituksena oli virkata vesinokkaeläinaiheinen patalappu/pesulappu/tiskirätti. Tein ensin paperille muutaman luonnoksen ja aloin virkata. Ja niin syntyi (vai pitäisikö sanoa kuoriutui) tämännäköinen vesinokkaeläin(-pesulappu?).

platypus4-normal.jpg

Tästä tuli aika iso, pituutta nokan kärjestä hännänpäähän on 35 cm. Toimisikohan tämä pesulappuna/selänpesimenä? Voi olla että menee kuitenkin koristekäyttöön, sillä enhän minä tätä kuitenkaan raaski käyttää. Otus on virkattu Schachenmayr Cotton Time -langoista 4 mm koukulla. Lankaa kului yhteensä 56 grammaa.

Halusin tehdä myös patalapun. Joten taas muutama luonnos ja sitten virkkaamaan...

platypus004-normal.jpg

...lopputuloksena vesinokkaeläin-patalappu. Kaksinkertainen patalappu on virkattu Schachenmayr Cotton Time -langoista 4 mm koukulla. Lankaa kului 69 grammaa. Pituutta otuksella on 28 cm nokan kärjestä hännänpäähän ja leveyttä ilman jalkoja 17 cm.

Molemmat ovat siis itse suunnittelemiani malleja ja tavoitteenani on julkaista niiden ohjeet täällä blogissa joskus lähitulevaisuudessa.

***

Kiitokset jälleen Silmukan saalistus ja Pipon ytimestä -blogeille mukavasta haasteesta. Aihe oli oikein inspiroiva. :)

SY_002-normal.jpg