Mikä on lankavarastoni tilanne nyt kun vuosi vaihtuu? Alkuperäinen tavoite oli että langat mahtuisivat vuoden 2013 lopussa viiteen 15 litran muovilaatikkoon. Muutama kuukausi sitten kävi varsin selväsi etten tähän tavoitteeseen tule vuoden loppuun mennessä pääsemään. Olin Yritin olla langanostolakossa vuoden viimeisen kolmanneksen (elokuun loppupuolelta jouluun), ja vaikka muutaman useamman kerran pienehköihin lankaostoksiin sorruinkin, oli lankalakosta kuitenkin hyötyä lankojen määrän aisoissa pitämisen kannalta. Kahdet Tallinnan Karnaluksin tuliaiset marraskuussa sekä lankalakon päättyminen jouluna Helsingin Lankamaailmassa vierailuun kuitenkin kasvattivat lankavarastoa sen verran, että suuresta lankojen kulutuksesta huolimatta lankoja on edelleen noin muovikassillinen "liikaa". Kevättalvella projektia aloittaessani "ylimääräisiä" lankoja oli noin kaksi muovikassillista, joten edistystä on kaikesta huolimatta tapahtunut.

Lankavaraston pienennysprojekti patalappuja virkkaamalla tulee siis edelleen jatkumaan. En tee mitään uudenvuodenlupauksia lankavaraston koon suhteen enkä muutenkaan, mutta tavoitteeni vuodelle 2014 ovat seuraavat:

  • Pyrin käyttämään patalappuihini ensisijaisesti ns. ongelmalankoja eli lankoja jotka olen saanut lahjoituksena/ostanut hetken mielijohteesta ja joille on vaikea keksiä käyttöä, sekä lankoja joista syystä tai toisesta haluan päästä eroon.
  • Yritän pitää jonkinlaista kirjanpitoa ostamieni/saatujen lankojen määrästä sekä langankulutuksesta. Tavoitteena on että langankulutus on vuoden lopussa ostettujen/saatujen lankojen määrää suurempi.
  • Jälleen langanostolakko vuoden jälkipuoliskolla, toivottavasti myös aiempaa paremmalla menestyksellä. Alkuvuodesta en aio olla langanostolakossa sillä kevät/kesälangoista löytyy minulle paremmin sopivia vaihtoehtoja kuin syys/talvilangoista. Loppuvuodesta on sitten helpompi vältellä lankaostoksia kun markettien lankahyllyistä ei löydy houkutuksia.
  • Toiveena on edelleen että langat mahtuisivat vielä joskus viiteen 15 litran laatikkoon. (Tosin kuudennen laatikon ostaminen on harkinnassa, sillä pöly- yms. allergioideni vuoksi kaikki langat olisi syytä säilyttää kannellisessa laatikossa.)

003-normal.jpg

Tässä on muutamia epämääräisiä puuvillalankoja, joista yritän nyt heti alkuvuodesta päästä eroon. Minkähänlaisia patalappuja näistä syntyy?

Hyvää uutta vuotta 2014!