Osallistuin tänä kesänä jälleen Kesäyön Hullutukseen (KYH), jossa tänä vuonna aloitettiin kesäkuun alun ja juhannuksen väillä 23 neule-/virkkausprojektia ja nämä tulisi saada valmiiksi heinäkuun loppuun mennessä. Valitsin pääasiassa pieniä/pienehköjä projekteja, koska en tiennyt miten paljon pystyisin selkävaivojen kanssa tekemään käsitöitä. Lasinaluset ovat kivoja pikkuprojekteja jotka valmistuvat nopeasti, ja näihin saa lisäksi kätevästi käytettyä jämälankojakin.

***

coasters0176.jpg

KYH 8

Näiden lasinalusten mallina on Contemporary Coaster.  Virkkasin ne Garnstudio DROPS Paris -puuvillalangasta 3,75 mm koukulla ja lankaa kului 29 grammaa. Nämä menivät lahjaksi vanhemmilleni, kun halusin viedä heille jonkun pienen kesäisen käsityön. 

***

coasters0163.jpg

KYH 12

Näissä mallina on Crochet Coasters. Käyttämäni langat ovat vihreä Puppets Lyric 8/8 ja valkoinen DROPS Paris. Virkkasin nämä 4 mm koukulla ja lankaa kului 18 grammaa.

***

coasters0159.jpg

KYH 13

Nämä lasinaluset tein japanilaisella ohjeella, josta onneksi löytyi myös kaavio jonka avulla näiden tekeminen onnistuu japania osaamattomaltakin. Käytetyt langat ovat samat kuin edellisissä. Lankaa kului 23 grammaa.