Viime viikolla valmistui ihka ensimmäinen virkkaamani vaate. Asusteita yms. olen kyllä tehnyt paljonkin, mutta vasta alkuvuodesta uskaltauduin aloittamaan ensimmäiset vaateprojektini, ja tämä tunika on niistä ensimmäinen jonka sain valmiiksi.

tunic-normal.jpg

Tunikan malli on Novitan kevät 2014 -lehdestä. Koska en lankavalintani (Novita Bambu) kanssa onnistunut saamaan aikaan oikeaa tiheyttä pienemmästä koukusta (2.5mm) huolimatta, virkkasin aloitusketjuksi vain 143 kjs. Lyhensin myös pituutta hieman koska en ole mitenkään pitkä. Lankaa tunikaan kului 328 grammaa.

***

Kesäyön hullutuksen alkua odotellessani jatkoin parin viime viikon aikana myös kahta ikuisuusprojektiani.

8petalsmay14-normal.jpg

Afrikkalaiskukkapeittooni tein viime viikolla peräti 16 neliötä. Eiköhän näitä nyt ole riittävästi. Seuraava työvaihe olisi neliöiden yhdistäminen, mutta siihen ryhdyn aikaisintaan elokuussa. Tämä projekti on muuten aloitettu yli puolitoista vuotta sitten. Toiveena olisi saada se valmistumaan ennen projektin kaksivuotispäivää.

 

grannyblanketwip-normal.jpg

Toinen ikuisuuspeittoprojektini on viime syksynä aloitettu valtava isoäidinneliö, josta olisi tarkoitus vielä joskus saada sohvan päälle peitto. Tämä on sikäli vielä alkuvaiheessa että tästä olisi tarkoitus saada ainakin tuplasti niin leveä kuin se nyt on. Tämä alkoi jämälankaprojektina, mutta nyt kerrokset vievät jo sen verran lankaa, ettei tähän enää kovin pieniä keränloppuja voi käyttää. Värit ei näy kuvassa aivan oikein vaan violetit näyttävät liian sinisiltä.