Paikallisesta halpakaupasta löytyi uusi tuttavuus Lankavan Aito Muurarin Käsityölanka, jota oli tietenkin päästävä kokeilemaan. Koska muurausnarun pitäisi kestää hyvin kulutusta, päätin virkata siitä itselleni pienen laukun, jossa saa kätevästi kannettua mukana avaimet, yms pienet tavarat. Puuvillalangasta virkatut laukut ovat usein käytössä menneet melko nopeasti kuluneen näköisiksi, joten toiveena on että tämä kestäisi siistinä pitempään. 

bag9228.jpg

Halusin yksinkertaisen mallin, jotta langanpäiden päättely olisi mahdollisimman vaivatonta. Ihan "omasta päästä" tein eli mitään ohjetta en tähän käyttänyt. Virkkasin kiinteillä silmukoilla suorakulmion pohjakappaleeksi ja siihen sitten reunat, muutama musta raita koristeeksi ja sangat yläreunaan. Valmiin laukun leveys on noin 28 cm ja korkeus 23 cm. Muurauslankaa laukkuun kului 208 grammaa. (1 rulla painaa n. 100g, ja kun vähentää pahvisen hylsyn ja vyötteen, jää langan osuudeksi n. 84 grammaa.)

***

Lisäksi virkkasin vihreästä pyörän avaimille uuden avaimenperän.

keyring9231.jpg

Ohje kukkaan löytyi täältä. Tämä oli erittäin nopeatekoinen pikkuprojekti, joka valmistui alle puolessa tunnissa. Muurauslankaa avaimenperään kului 4 grammaa.

***