Minusta on viimeisen vajaan vuoden aikana tullut melkoinen huiviaddikti, ja oikeastaan koko ajan pitäisi olla ainakin yksi huiviprojekti työn alla. Monet näistä huiveista ovat sellaisia pidempiaikaisia projekteja, joita teen aina vähän kerrallaan siinä pienempien ja nopeampien projektien ohessa, ja tämän vuoksi näiden valmistuminen viekin yleensä kuukausia. Toukokuussa valmistui peräti neljä huivia kun yritin tehdä valmiiksi mahdollisimman paljon keskeneräisiä töitä ennen Kesäyön Hullutuksen alkua.

***

sbs006.jpg

South Bay Shawlette Alize Bamboo Fine Batik Design -langasta. Tämä Karnaluksin tuliaisena saatu lanka on aivan ihanan pehmeää ja kevyttä, varmasti uusi suosikkini mitä huivilankoihin tulee. Käytin 3,5 mm koukkua ja koska halusin huivista isomman sekä käyttää molemmat kerät, tein tähän enemmän kerroksia. Lankaa kului siis 2 kerää eli 200 grammaa.

***

revontuli004.jpg

Revontuli-huivi Alize Cotton Gold Batik Design -langasta. Olen neulomisen suhteen vielä suhteellisen kokematon, enkä kovinkaan taitava lukemaan neuleohjeita, mutta alkuvuodesta rohkaistuin aloittamaan Revontuli-huivin. Olen tosi tyytyväinen tähän huiviprojektiini vaikkei se ihan täysin virheetön olekaan, sillä ei niin kauan aikaa sitten olin Revontuli-huivin nähtyäni varma etten koskaan osaisi tehdä sellaista. Käytin 4 mm puikkoja ja lankaa kului 180 grammaa.

***

shawl003.jpg

Sort of Half Circle Shawl Novita Onni ja Novita Miami -langoista. Joihinkin tilanteisiin tarvitaan aivoton virkkausprojekti, jota tehdessä ei tarvitse pahemmin ajatella. Tähän tarkoitukseen tämän yksinkertainen huivimalli sopi mainiosti. Tämä huivi on lämmin ja siten sopiva talvikäyttöön. Pinkki Miami sopi mainiosti käyttämääni Onni-langan väriin, joten improvisoin siitä huiviin reunuksen. Käytin 5 mm koukkua ja lankaa kului 190 grammaa (150 g Onnia ja 40 g Miamia).

***

shawl040.jpg

LaLa's Simple Shawl Novita Kaste -langasta. Tämän projektin tavoitteena oli saada lisää neulekokemusta, kehittää englanninkielisten neuleohjeiden lukutaitoa ja käyttää siinä samalla loput vihreät Kaste-langat. Valitsemani helppo mutta ei kuitenkaan liian tylsä neulemalli sopikin tähän tarkoitukseen mainiosti. Käytin 4 mm puikkoja ja lankaa kului 127 grammaa.

***