Olen tässä viime aikoina yrittänyt kehittää neulontataitojani ja opetella lukemaan ja ymmärtämään neuleohjeita. Harjoitustöinä on syntynyt tiskirättejä.

dishcloths002.jpg

Tiskikukkia Schachenmayr SMC Cotton Bamboo Batik -langasta. Tämä on muuten ihan kiva lanka mutta tämä nimenomainen värivaihtoehto on mielestäni aika kamala. Lankaa tuli aikoinaan ostettua Karnaluksista tarkoituksena tehdä siitä kesähuivi, ja voin vaikka vannoa että se näytti kaupassa paremman väriseltä. Huivi jäi tekemättä, kun tajusin etten pidä väristä ja lankojen kohtalona on päätyä tiskiräteiksi. Näitä tiskikukkia on oikein kiva neuloa, ja kun idea tuli tutuksi, ei ohjettakaan tarvinnut enää katsoa. Tulen varmasti tekemään näitä jatkossa lisääkin. Kahteen tiskikukkaa kului 45 grammaa.

lacyknitdishcloth014.jpg

Puuvillainen tiskirätti(tai pesulappu?) Sugar n Cream -kerän lopusta, mallina Lacy Knit Dishcloth. Paksusta langasta 5 mm puikoilla tehtynä tämä valmistui nopeasti ja "söi" 31 grammaa lankaa.

***

Yritän varmaan jatkossa neuloa enemmänkin tiskirättejä. Tällaiset pienet projektit ovat kivoja harjoitustöinä, kun eivät vie kovin paljon aikaa.