Viime vuoden lopulla kävin läpi lankavarastoani, ja lajittelin erilleen lankoja, joista ensisijaisesti haluaisin päästä eroon. Näistä puuvillalankojen kimppuun oli tietenkin tarkoitus käydä pääasiassa patalappujen virkkaamisen merkeissä, mutta tietyille puuvilla-akryylisekoitteille tms. oli vaikeampi keksiä käyttökohteita. Siinä hetken mietittyäni sain idean virkata niistä kesäpipoja. Ensimmäisen lapsen/vauvan kesähatun aloitin uudenvuodenaattona noin tunti ennen puolta yötä ja kun vauhtiin pääsin, syntyi tammikuun aikana pipoja huikeat 13 kappaletta. Valtavasta piponvirkkausinnostuksestani huolimatta en uskonut että lankavarasto tässä kuussa hupenisi, sillä lankaostoksia kertyi 900 g ja lisäksi sain vielä 200 g syntymäpäivälahjaksi. Näin kuitenkin kävi, sillä lankaa on kulunut tammikuussa yhteensä yli 1,2 kg(!). (Joo, minulla ei taida olla muuta elämää...).

***

shellstitchbeanie-normal.jpg

Shell Stitch Beanie Red Heart Eco-Cotton Blend -langasta. Tein tämän 3-10 vuotiaan koon ohjeella, mutta langan paksuudesta ja pienemmästä koukusta johtuen sopinee vauvalle. Kukka on Madame Tricote Lorena -lankaa, ja sen ohje löytyy täältä. Tallinnan tuliaisena saadusta leppäkerttunapista sai hattuun kivan yksityiskohdan. Lankaa pipoon kului 47 grammaa ja kukkaan 2 grammaa.

***

beanie005-normal.jpg

Sama malli kuin edellisessäkin, mutta eri lanka ja isompi koukku, joten tämä mahtuu vähän isommallekin lapselle. Lankana pipossa on Novita Samos Lollipop ja kukassa Novita Samos. Lankaa kului yhteensä 48 grammaa.

***

shellstitchgreen-normal.jpg

Sama malli kuin kahdessa edellisessäkin. Lankana Schachenmayr SMC Punto, yksi 50 gramman kerä riitti juuri sopivasti. Kukassa on käytetty lisäksi keltaista Catania Grandea (5 g). Tämä on tosi kiva malli virkata ja valmistuu myös nopeasti.

***

spiralhats-normal.jpg

Simply Spirals Hat. Kaikki neljä on virkattu Madame Tricote Lorena -langasta. Myös tämä on oikein kiva malli, näitä oli mukava tehdä ja valmistuivatkin melko nopeasti. Yhteen pipoon kului noin 43 g lankaa.

***

swirlyhats-normal.jpg

Swirly Hat. Myös nämä on tehty Madame Tricote Lorena -langasta, jota olen pipoprojektini ansiosta saanut kiitettävästi tuhottua, jäljellä enää vajaat 2 kerää keltaista. Tämäkin on tosi kiva malli virkata. Lankaa yhteen pipoon kului 43-47 g.

***

cherihat-normal.jpg

Cheri Hat Novitan Puro Batik -akryylilangasta. Tämäkin oli mukava ja nopeatekoinen malli. Lankaa tähän kului 50 grammaa.

***

littlesister-normal.jpg

Little sister -hattu aikuisen koossa (tosin minulle ainakin hieman liian iso). Sain käytettyä tähän loput aikoinaan lahjoituksena saamastani Novita Tennessee -langasta. Lisäksi käytin vähän Four Seasons Gründl Florida -puuvillalankaa. En yleensä tykkää virkata Tenneesseestä, koska säikeet erottuvat liian helposti, mutta tähän malliin kyseinen lanka kyllä sopi. Kukan ohje löytyi täältä.

***

Ja koska sattui niin sopivasti että Silmukan ytimestä -haasteen tammikuun aiheena on pipo, osallistun tietenkin näillä kyseiseen haasteeseen. :)

SY_002-normal.jpg

Kiitokset Silmukan saalistus ja Pipon ytimestä -blogeille kivasta haasteesta.