Pakkohan se oli osallistua tämänkin kuun Silmukan ytimestä -haasteeseen kun aihekin oli niin innostava, nimittäin "sienimetsällä". Sienet ovat pitkään olleet minulle mieluisa aihe niin piirtäessä ja maalatessa kuin valokuvatessakin. Pizzapatalappuni olisivat kai sopineet tähän, kun niistäkin löytyy sieniä, mutta halusin kuitenkin tehdä jotain muuta. Ideoita sain useita, enkä sitten lopulta osannut valita niistä vain yhtä, vaan aiheesta syntyi kolme patalappua.

amanitamuscaria-normal.jpg

Tämän patalapun kärpässienikuvio löytyi saksankielisesta Kristinas Art -blogista. Vaikka ohje olikin saksaksi, oli siinä myös kaavio jonka avulla kuvion virkkaaminen onnistui helposti vaikka en saksaa (muutamaa fraasia lukuunottamatta) osaakaan. Patalapun etu- ja taustakappaleet on virkattu kolminkertaisella langalla ja 6 mm koukulla, ja ovat ihan tavallisia pylväillä virkattuja ympyröitä, jotka yhdistin virkkaamalla reunuksen yksinkertaisella langalla ja pienemmällä koukulla.

Lankana kärpässienessä on Mandarin Medi. Etu- ja taustakappaleissa käytin ruskeaa Lidlin puuvillalankaa, jotain puolalaista merkkiä olevaa oliivinvihreää puuvillalankaa (vyöte hävinnyt)  sekä tunnistamatonta tummanruskeaa puuvillalankaa. Reunus on vaaleanvihreää Lidlin puuvillalankaa.

mushroompotholder-normal.jpg

Tämän sienipatalapun ohje löytyi Lion Brand Yarnsin sivulta (vaatii rekisteröitymisen). Ohjeen sienessä oli pilkkuja vähemmän, mutta omaani tein hieman useampia koska halusin käyttää valkoisen langan loppuun. Käytin tähän Sugar 'n Cream -puuvillalankaa.

mushroompotholderII-normal.jpg

Tämän sienikuvion ohjeen löysin Ravelrysta. Patalapun etu- ja taustakappaleet ovat kiinteillä silmukoilla virkattuja nelikulmioita, jotka yhdistin yksinkertaisella reunuksella. Lankana käytin Schachenmayr SMC Cotton Time -puuvillalankaa.

Kiitokset Silmukan saalistus ja Pipon ytimestä -blogeille kivasta haasteesta. :)


SY_002-normal.jpg