Toukokuussa Silmukan ytimestä haasteen aiheena oli lempiväri. Omasta lempiväristä ei ole mitään epäselvyyttä, se on ehdottomasti vihreä.  Tykkään oikeastaan kaikista vihreän sävyistä mintunvihreää ja jotain äklöpastellisävyjä lukuunottamatta. Ehdoton suosikkini on limenvihreä ja hyvänä kakkosena tulee oliviinvihreä.

Olin jo etukäteen päättänyt että tämän kuun haasteprojekti tulee olemaan patalappu jos suinkin mahdollista, joten haasteen innostamana syntyi kaksi erilaista vihreää patalappua. Käytin patalappuihin niitä vihreän sävyjä joita lankavarastostani sattui löytymään ja lisäksi kontrastivärinä mustaa.

potholders008.jpg

Vasemmanpuoleisen perhosaiheisen patalapun etupuolen mallina on Butterfly Garden Square. Taustakappaleeksi virkkasin mustalla samankokoisen neliön ilman perhoskuvioita. Käytin tähän patalappuun Puppets Lyric 8/4 -puuvillalankaa, jota kului 42 grammaa.

Oikeanpuoleisen patalapun mallina on Scalloped Potholder. Tämä oli tosi kiva malli ja nopea virkata. Tällä ohjeella tulen varmasti tekemään patalappuja jatkossakin. Lankoina käytin vihreää Marks & Kattens Victoriaa ja mustaa Schachenmayr Cotton Timea, joita kului yhteensä 56 grammaa.

***

photo silmukanytimestahaaste_zps8139287d.png