Maaliskuussa löysin kirjastosta kirjan Patalappuja á la Carte ja patalappuprojektini lähti kunnolla käyntiin. Tässä ensimmäiset viisi kirjan ohjeiden mukaan tekemääni patalappua.


potholder2-normal.jpg

Juustokehä / Homemade Cheese. Innostuin heti tästä mallista. Nopeahko ja helppo malli totetuttaa. Lankana tässä on viime vuonna ostettu Lidlin puuvillalanka. Näitä tulen jatkossa tekemään lisää.


pikkukokki-normal.jpg

Pikkukokki / Cooking Tips. Tämä on mallina mielenkiintoinen; pohjaväristä virkataan ruudukko johon pujotetaan kaksi eriväristä ketjusilmukkaketjua. Tätä tehdessäni yritin pujottaa ketjut siten etteivät ne jää kierteelle, mutta jos ikinä teen tämän mallin uudestaan en aio piitata vähääkään ovatko ne kierteellä vai eivät - ihan vain aikaa ja erityisesti hermojani säästääkseni. Lankana tässä on Schachenmayr SMC Cotton Time.


pancake-normal.jpg

Lettukestit / Pancake Day. Tykkään kovasti tästä vohvelikuviosta ja suunnitelmissa onkin tehdä sillä myös pesulappu(ja). Kiva malli virkata, joskin reunusta tehdessä langat tahtovat mennä koko ajan solmuun. Lankana käytin Lidlin puuvillalankaa ja reunuksessa toisena värinä on Schachenmayr nomotta Cotton Eco.


cafelattepotholder-normal.jpg

cafelattepotholderback-normal.jpg

Aamukahvilla / Caffe é latte. Mukavannäköinen malli. Helppo ja melko nopeatekoinen, joskin noiden koristekuvioiden kirjonta tuntui välillä hieman työläältä. Lankavalintani olivat oranssi ja vihreä Rowan 4 Ply Cotton ja vaaleanharmaa Red Heart Soft Cotton.


rosegardenpotholder-normal.jpg

Ruusupolku / Rose Garden. Tämä ei ole ehkä kaikkein käytännöllisin palalappu ja sopinee parhaiten koristeeksi. Mukava ja erilainen malli virkata. Lankoina tässä on vaaleanpunainen ja vihreä Rowan 4 Ply Cotton ja luonnonvalkoinen Puppets Lyric 8/4.