Viime viikolla valmistui viimein lähes kaksi vuotta aiemmin aloittamani ikuisuusprojekti, afrikankukkapeitto. Aloittaessani ensimmäisen afrikankukkaneliön lokakuun alussa 2012, ei minulla ollut edes minkäänlaista suunnitelmaa siitä mitä näistä neliöistä tekisin. Välillä projekti pysyi kuukausikaupalla laatikossa ilman että soin sille ajatustakaan, ja sitten taas inspiraation iskiessä tein useita neliöitä päivässä. Jossain vaiheessa sitten hahmottui ajatus, että teen näistä peiton. Tänä vuonna toukokuun loppuun mennessä olin saanut valmiiksi 56 neliöä, ja päätin että niitä on nyt riittävästi haluamani kokoiseen peittoon. Sitten neliöt saivatkin taas mennä laatikkoon lähes neljäksi kuukaudeksi, sillä keskityin ensin Kesäyön Hullutukseen ja sitten tulikin Jouluyön Hullutus, eikä tuota neliöiden yhdistämistä tai reunuksen virkkaamista olisi muutenkaan voinut tässä kämpässä kesäkuumalla tehdä, kun ei tuota peittoa olisi mitenkään kärsinyt pitää sylissä. Olin kuitenkin luvannut itselleni, että teen tämän projektin valmiiksi ennen kun se täyttää kaksi vuotta, joten tässä tämä nyt on. Tein sen valmiiksi istuessani kotona flunssassa DVD:itä katsellen. :)

8petalfinished-normal.jpg

Alunperin olisin halunnut tehdä kaikki neliöt valkoreunaisina, mutta koska valkoreunaisiin neliöihin käyttämäni lanka on  Novita Miamin vanhempia värjäyseriä, ja uudemmat (2013 ja 2014 ostetut) valkoiset olivat niin selkeästi erivärisiä, päädyin lopulta tekemään osan neliöistä harmaareunaisina "oikeanvärisen" valkoisen loputtua. Reunukseen taas pystyi huoletta käyttämään noita uudempia valkoisia, joita lankavarastosta löytyi (ja löytyy edelleen) reilusti. En tätä varten ole varsinaisesti ostellut lankoja noita harmaita lukuunottamatta, sillä näita kukkia olen alusta alkaen tehnyt aina niistä väreistä mitä lankavarastostani kulloinkin on sattunut löytymään, ainoana sääntönä se että kahta täysin samanlaista väriyhdistelmää en aio tehdä. Novita Miamin lisäksi olen käyttänyt Hjertegarn Romaa ja Cheval Blanc Salsaa, jotka kaikki ovat puuvilla-akryylisekoitelankoja.

Valmiilla peitolla on kokoa 87 cm x 97 cm ja se painaa n. 650 grammaa. Aivan tarkkaa käytetyn langan määrää en osaa sanoa, sillä tätä aloittaessani en omistanut edes vaakaa, enkä ole ennen tämän vuoden alkua mitenkään pitänyt kirjaa langankulutuksestani. Tuonne vuoden 2014 langankulutukseen olen lisännyt tämän vuoden puolella tekemiini neliöihin sekä neliöiden yhdistämiseen ja reunukseen käytetyt langat.

Afrikankukkaneliöihin käytin tätä ohjetta.