Nämäkin patalaput ovat kirjasta Patalappuja á la Carte.

vintagepotholder-normal.jpg

Salonkien Salat / Vintage Kitchen. Tykkäsin kovasti tästä mallista, se on kaunis ja mukava virkata, vaikka ei ehkä kaikkein käytännöllisimpiä patalappuja kuitenkaan. Lankoina minulla oli luonnonvalkoinen Puppets Lyric 8/4 ja vihreä Rowan 4 Ply Cotton.


potholder4-normal.jpg

Silmäniloksi / Daydream. Tämä on kaunis ja koristeellinen patalappumalli. Taustakappale vaati melkoisesti silitystä höyryraudalla ennen kuin siitä tuli tasaisen litteä. Olisin myös kaivannut kirjaan kuvaa, jossa ripustuslenkki olisi näkynyt. Lankoina tässä ovat vihreä Rowan 4 Ply Cotton ja vaaleanpunainen Red Heart Soft Cotton.


squarepotholder-normal.jpg

Isoäidin Keittiössä / Homemade Recipes. Isoäidinneliöistä virkattu patalappu. Sinänsä ihan mukava patalappu virkata, mutta pääteltäviä langanpäitä oli vähän liikaa minun makuuni. Jos vielä teen tämän joskus uudestaan, teen varmasti toisenlaisen reunuksen, tämä reunus ei vaan kuulu suosikkeihini. Lankoina tässä ovat Red Heart Soft Cotton (vaaleanvihreä ja -ruskea), Rowan 4 Ply Cotton (vihreä) ja Hjertegarn Cotton Nr. 8 (tummanruskea).


scrappotholder-normal.jpg

Paistinkääntäjä / Chef Rotisseur. Tämä onkin todellinen jämälankapatalappu. Käytin tähän useita suunnilleen samanpaksuisia puuvillalangan jämiä. Helppo malli virkata, mutta ehkä hieman yksitoikkoinen.


flow-normal.jpg

Piknikille / Summer Flowers. Tämä oli kivannäköinen ja helpohko patalappumalli. Aloitin tämän ollessani pääsiäisenä kyläilemässä mutta kotiin palattuani tämä unohtui keskeneräisenä lähes kuukaudeksi komeroon. Lankana tähän käytin Austermann Algarve Grandea, joka ei värejä lukuunottamatta ehkä ollut paras mahdollinen lankavalinta. Valmis patalappu on hieman liukas ja erittäin paksu, toiminee parhaiten pannunalusena.